Jadłospis

.  PONIEDZIAŁEK (18,09.2017)

 

ŚNIADANIE: Chleba staropolski  z masłem,

szynką wędzoną i papryką, jajko na twardo w sosie jogurtowo-szczypiorkowym.

Herbata  z miodem i cytryną.

Alergeny-( gluten, mleko, seler,jajka )

 

OBIAD:  Zupa kartoflanka z warzywami.

Makaron z serem.

Kompot owocowy, sok jabłkowy.

Alergeny-(seler, gluten, mleko, jajko )

 

PODWIECZOREK:  Chleb mieszany z masłem, polędwicą drobiową i żółtym serem,pomidorem.

Herbata z miodem.

Alergeny -(gluten,mleko)

 

WTOREK (19.09.2017)

 

ŚNIADANIE:  Chleb staropolski i żytni z masłem, szynką staropolską i sałatą, pastą z białego sera i papryką .

Herbata z miodem i cytryną.

Alergeny-( gluten, mleko)

 

OBIAD: Zupa pomidorowa z warzywami i makaronemi.

Kotlet schabowy z ziemniakami.

Ogórek zielony z jogurtem.

Kompot owocowy,jabłko.

Alergeny - (seler, gluten,jajka) 

 

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku/ kisiel truskawkowy.

Herbata z miodem i cytryną.

Alergeny - ( mleko,gluten)

 

 

ŚRODA (20.09.2017 r.)

 

ŚNIADANIE:  Chleb staropolski i żytni z masłem , kiełbasą szynkową i sałatą, szynką wędzoną i pomidorem.

Herbata z miodem i cytryną / kawa zbożowa na mleku.

Alergeny- ( gluten, mleko, seler)

 

OBIAD:  Żurek na kiełbasie z warzywami i ziemniakami..

Kasza jęczmienna z gulaszem mięsno-warzywnym..

Ogórek kiszony.

Kompot owocowy, banan.

Alergeny-  (seler, gluten,jajka,mleko)

 

PODWIECZOREK:  Bułeczka z masłem i powidłami.

Herbata z miodem i cytryną / kakao.

.Alergeny- (gluten, mleko)

 

CZWARTEK (21.09.2017r.)

 ŚNIADANIE:Chleb staropolski z masłem, szynką babuni i papryką, kiełbasą krakowską i rzodkiewką.

OBIAD:  Zupa pieczarkowa z warzywami i makaronem.

Pulpety rybne z ziemniakami.

Surówka z kapusty pekińskiej.

Kompot owocowy, arbuz.

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy z biszkoptami.

Herbata z miodem i cytryną..

 

PIĄTEK (22.09.2017)

ŚNIADANIE: Chleb staropolski i razowy z masłem, polędwicą wędzoną i ogórkiem zielonym,

filetem wędzonym i pomidorem.

Herbata z miodem.

Alergeny-(gluten,mleko,seler)

OBIAD: Kapuśniak z młodej kapusty  z warzywami i ziemniakami.

Filet drobiowy duszony z warzywami w sosie własnym, ryż. 

Kompot owocowy, śliwka.

Alergeny-(seler,gluten)

PODWIECZOREK:  Kisiel truskawkowy z chrupkami kukurydzianymi.

Herbata z miodem/ kawa zbozowa na mleku.

Alergeny-(gluten,mleko)