Jadłospis

 

 

PONIEDZIAŁEK (16.04.2018)

 

 ŚNIADANIE:  Chleb staropolski z masłem, 

polędwicą sopocką i ogórkiem, jajkiem i papryką.

Herbata z miodem i cytryną.

 

OBIAD: Zupa kalafiorowa z warzywami i ziemniakami.

Pyzy drożdżowe z sosem truskawkowo-jogurtowym.

Kompot owocowy, jabłko.

 

PODWIECZOREK:  Kanapki różne z masłem, pastą z sera żółtego i szynki.

Herbata z miodem.

 

WTOREK ( 17.04.2018)

 

ŚNIADANIE: Chleb staropolski i żytni z masłem, pastą z białego sera i szczypiorku,

polędwicą sopocką i pomidorem.

Herbata z miodem i cytryną.

 

OBIAD: Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami.

Filet drobiowy z ziemniakami.

Surówka z kapusty pekińskiej.

Kompot owocowy, jabłko.

 

PODWIECZOREK:Kasza manna z musem truskawkowym.

Herbata z miodem.

 

 

ŚRODA (18.04.2018)

 ŚNIADANIE:  Jajecznica, chleb z masłem i szynką wędzoną.

Herbata z miodem.

 

OBIAD: Barszcz biały z warzywami i makaronem.

Farsz mięsny w sosie musztardowym z ziemniakami.

Fasolka szparagwa.

Kompot owocowy, jabłko.

 

 PODWIECZOREK:  Kisiel z soku jabłkowo-wiśniowego z biszkoptami.

Kakao na mleku.

 

CZWARTEK (19.04.2018)

 

 ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku.

Chleb staropolski z masłem, szynką staropolską i papryką.

Herbata z cytryną i miodem.

 

OBIAD:Pomidorowa z warzywami i makaronem,

Ryba po grecku z ziemniakami.

Surówka z kiszonej kapusty.

Kompot owocowy, jabłko.

 

PODWIECZOREK: Sałatka z owoców sezonowych z jogurtem naturlnym.

Herbata  z miodem i cytryną.

 

PIĄTEK (20.04.2018)

 

ŚNIADANIE: Chleb staropolski i razowy z masłem, żółtym serem i ogórkiem zielonym,

kiełbasą szynkową i rzodkiewką.

Herbata z miodem.

 

OBIAD: Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami.

Makaron z sosem mięsno-pomidorowym.

Kompot owocowy, banan.

 

PODWIECZOREK:  Bułka graham z masłem i powidłami.

Kawa zbożowa  na mleku.

.